Menopauze

Tijdens dit consult van 60 minuten wordt bekeken wat er aan overgangsklachten – zoals bijvoorbeeld opvliegers, stemmingswisselingen, gewrichtsklachten en slapeloosheid – te doen is. We gaan samen bekijken wat de mogelijkheden zijn vanuit de reguliere- en alternatieve geneeskunde. Vaak is er aan dit soort klachten namelijk heel goed iets te doen!

Klachten

Eerst wordt goed in kaart gebracht welke klachten hormonaal en welke niet hormonaal zijn. Dit laatste kan namelijk ook gebeuren en vaak is het een combinatie. Pas dan kan bepaald worden welke therapie het beste bij jouw klachten past. Samen bekijken we wat de voor- en nadelen zijn, maar ook wat je er zelf aan kunt doen en welke behandeling het beste in jouw leven en bij jou als persoon past. Omdat je vooraf aan het eerste consult zelf al een vragenlijst invult die de klachten in kaart brengt, kan ik vaak direct aan de slag. Hierdoor zul je merken dat je je snel al weer een stuk beter voelt.

Gezond en gelukkig ouder worden

De overgang gaat echter niet alleen gepaard met overgangsklachten. Door het dalen van je hormonen en de levensfase waarin je verkeert, neemt ook het risico op hart- en vaatziekten, botontkalking, urineverlies en borstkanker toe. Ook hier zal tijdens het consult aandacht aan besteed worden met een duidelijk doel: je niet alleen van je klachten af helpen, maar je helpen zo gezond mogelijk oud te worden door toenemende gezondheidsrisico’s te verminderen. Kortom, het menopauze consult is voor iedere vrouw die de leeftijd van de overgang heeft bereikt een waardevol consult. Een consult dat handvaten en veel duidelijkheid biedt zoals herkenning en erkenning.

Duur 60 minuten / € 67,50

Vergoeding

De Care for Women consulten vallen ook onder de vergoedingen, welke Care for Women met zorgverzekeraars geregeld heeft. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende verzekering. Er is dan geen eigen risico. Een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig.