Care for Weight

Kies voor een gezonde leefstijl!

Wilt u op een persoonlijke en verantwoorde manier afvallen? Streeft u naar een gezonde(re) leefstijl? Wilt u weten wat de fabels en wat de feiten zijn over voeding en beweging? De gewichtsconsulent aangesloten bij de overkoepelende beroepsvereniging BGN, heeft bij uitstek  de kennis en ervaring om u hierover te informeren en u optimaal te begeleiden!

De BGN-gewichtsconsulent adviseert, begeleidt en motiveert mensen met gewichtsproblemen (zoals overgewicht) of voedingsvragen naar een gezonder eet- en leefpatroon.

Meer dan de helft van de Nederlanders is te zwaar. De gevolgen van overgewicht zijn bekend, zoals een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes, een algeheel verminderde kwaliteit van leven.

Kiezen voor een BGN-gewichtsconsulent levert u veel op:

 • een gezond(er) eet- en leefpatroon
 • een gezond gewicht
 • een lager risico op gezondheidsproblemen
 • vitaliteit en energie
 • u weet wat u kunt eten: hoe ziet een verantwoorde dagelijkse voeding eruit
 • De begeleiding is altijd op basis van gezonde voeding, afslank middelen of maaltijdvervangers komen niet in het advies voor!

Een BGN-Gewichtsconsulent:

 • heeft altijd gezonde voeding als uitgangspunt
 • streeft naar duurzame gedragsverandering
 • werkt volgens de Richtlijnen goede voeding en BGN-handboeken, waaronder het behandelprotocol

Wie is de BGN-gewichtsconsulent?

 • een specialist op het gebied van een gezonde leefstijl
 • is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op voedingsgebied en heeft een nascholingsverplichting
 • begeleidt u volgens het BGN-handboek

BGN-Gewichtsconsulenten bieden advies en begeleiding aan mensen met overgewicht volgens de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. Heeft een cliënt om medische redenen een aangepast voedingsadvies of specifiek dieet nodig, waarbij hij/zij niet volgens de Richtlijnen goede voeding kan eten, dan verwijst de BGN-gewichtsconsulent door naar een andere zorgprofessional.

Waarin onderscheidt de BGN-gewichtsconsulent zich van andere zorgprofessionals?

Een gewichtsconsulent is opgeleid om mensen (met gewichtsproblemen) te adviseren en te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. De kracht van de gewichtsconsulent is het regelmatige, persoonlijke en intensieve contact met de cliënt en de focus op gedragsverandering.

Uit een onderzoek in 2015 bleek dat 74% van de cliënten de begeleiding een 8 of hoger gaf.

Wordt de begeleiding vergoed door zorgverzekeraars?

De begeleiding door een bij de BGN aangesloten gewichtsconsulent wordt door een groot aantal zorgverzekeraars vergoed. De vergoeding komt vanuit de aanvullende verzekering waarbij het eigen risico dus niet in rekening wordt gebracht. Raadpleeg de BGN website www.gewichtsconsulenten.nl voor een actueel overzicht van de verzekeraars en hun vergoedingen.

Zet vandaag nog uw eerste stap naar een gezondere leefstijl!

Wilt U weten wat ik als BGN gewichtsconsulent voor u kan betekenen neem dan contact met mij op:  06-25540062 of  monique@chipoint.nl